Hola ! Soy Zsike

2008. augusztus 25., hétfő

Utazás előtt egy nappal

Utazás előtt egy búcsú bulira /tökfőzelék, husival/ találkoztunk a barátnőimmel, hogy utána mindenki szerte repüljön Európába (Németo. Luxemburg és én Spanyolo.). Ezen jeles alkalomból Klári barátnőm (donna Klara) felvette szép új spanyol ruháját és eljárt benne egy legyezős flamencót a tiszteletünkre, (mit ne mondjak, feledhetetlen élmény volt) , majd egy rózsafüzért kaptam tőle, hogy "még véletlenül se feledkezzem meg az út során az imádságról".
Rengeteg elintézni valónk van még. Marika hajnalban érkezett Marosvásárhelyről, nem sokat aludt a buszon, kell az az egy nap még indulás előtt, hogy kipihenje magát, mert aztán 2 napig megint nem igen lesz benne részünk. Én meg itt ülök a dobozok tetején kétségbe esetten, hogy hogyan fog lezajlani nélkülem a lakásfelújítás. De közben sejtem, hogy nem megy az olyan gyorsan, mint ahogy azt képzelem. A nagy része biztosan meg fog várni.Este aztán megint egy búcsú buli Marinál, aki valami finomat alkot nekünk, ki tudja mikor ehetünk megint valami rendes kaját.
Utazás előtt próbálunk egy kicsit ráhangolódni az Útra, habár ez most nagyon nehezen megy mivel ezer féle "praktikus" dolog jár az ember fejében. MIndenesetre hiszünk abban, hogy mindaz, ami történik velünk az Út során, a javunkra fog válni, még ha áldozatok árán is.

Talán a legtalálóbb a Zsoltár szava:
A hegyekre emelem szememet:
honnan jön segítség számomra ?
A segítség az Úrtól jön,
aki az eget és a földet teremtette,
Ő nem engedi, hogy botladozzék lábad,
nem alszik az, aki őriz téged.
Lám, nem alszik, nem pihen,
aki őrséget áll Izrael felett.
Az Úr a te oltalmazód,
az Úr védelmez jobbod felől.
Nappal nem éget a nap,
s éjjel nem árt neked a hold.
Az Úr megóv minden bajtól, ő vigyáz életedre.
Az Úr megőriz jártadban-keltedben,
mostantól fogva
mindörökké.